Friday, 8 June 2018

"KISAH SAYA DENGAN SI TONG BIRU" - Mamaleenshop

Kali nie Kak Leen nak kongsikan perkongsian cerita dari sahabat di dalam group kami yang telah lama mengamalkan ESP Shaklee sebagai minuman harian dia. 

Jom baca kisah dia, kenapa dia begitu teruja dengan ESP Shaklee nie?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum. wbt

Ini kisah saya dengan Si Tong Biru (ESP Shaklee)

Sedikit taaruf. Nama seperti dalam Fb Latifah Mat Hussain. Kenal Shaklee sebab sendiri mencari suplemen terbaik masa mengandung dulu. Dan terjebak dalam bisnes ,Lepas ternampak pos mommy Yam, uo status ,Cari income dari rumah. Tak disangka, income Shaklee.

Banyak shaklee efek, tapi nak cerita 1 jak dulu bah.

Sejak dari sekolah rendah, Mak mesti sediakan minyak panas . Memang dah get ready siap2 dalam beg, macam bekal makanan lah pulak.

Minyak panas tu khas untuk sakit perut waktu pepagi, kekadang tak kira waktu, sakit perut dia tu tiba2 sahaja. Nak kata salah makan bukan, tapi bila sapu minyak, kira okey sikit.

Satu kelas bau minyak. Bila sakit perut ,mula tak boleh fokus dalam kelas. Kalau makan pedas waktu pagi lagi bertambah sakit tu. Memang takut nak makan. 

Kejadian sakit perut ni bukan setakat sekolah rendah, sambung sekolah menengah sampai lah zaman kampus. 

Macam tu jugak, pasti minyak angin tu mak sediakan.🤗 

Sampai lah lepas berkahwin dan bersalin anak sulung, saya ambil Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah ,Miracle! Tiada lagi sakit perut pepagi tuuu. Dan paling best, perut rasa selesa sokmo.

Agaknya , asbab ESP si tong Biru tu, protein dalam ESP ,baiki dinding usus barangkali. Dah tak rasa pedih sakit macam sebelum nie.

Alhamdulillah nikmat nie anugerah Allah bagi tak disangka. Bayangkan bertahun2 sakit perut, orang kata gastrik la kann. 

Syukur sesangat Allah temukan Tong biru nie.
Banyak masalah dapat diselesaikan.

Susu pun banyak dan pekat, baby kenyang lama dan tak meragam. Best Kulit ibu dan baby lembut jerrr ,gebu pulak tuuu.

Paling best ,dan syukur sangat2 berjaya menyusu anak sampai umur 2tahun lebih.

Rezeki tak terhingga dah tu Allah bagi. Si tong biru jugak bantu naik berat tulang saya. Dulu ringan macam lalang ditiup angin, sejak bercinta dengan tong biru tuu, badan rasa betul2 pijak dibumi yang nyata.

Walaupun badan tak la nampak gemuk berisi tapi berat naik. Tu best. Kalsium dalam Tong biru bantu mampatkan tulang .

Syukur ............

Alhamdulillah. Dah hampir 3tahun lebih sudah bersama Si tong biru ,kemana sahaja pergi pasti ada dia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk keterangan lanjut dan pertanyaan mengenai produk yang sesuai untuk masalah awak, boleh terus wasap Kak Leen di www.wasap.my/60192691158 
Continue Reading

Monday, 4 June 2018

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS? - Mamaleeshop

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS?

DETOX BUAT SAYA CERGAS, HILANG CRAVING, HILANG MENGAH DAN LEBIH PICK UP - Pn Farihah Abu Kasim

Masa saya decide untuk buat detox, badan saya dalam hampir mencecah 70kg!
  • Rasa cepat letih
  • Mudah penat
  • Rehat Tapi tak kembali bertenaga
  • Badan berat macam lori trellar

Tengok diri sendiri dalam cermin, rasa malu kat diri sendiri. Apa boleh buat, lepas bersalin kan. Saya mula detox, tak toleh belakang lagi. Ambik fullset detox dan suplemen kurus
  • Vivix
  • Alfalfa
  • Herblax 
  • Peppermint
  • DTX Complex
  • Cinch Shake  
  • Cinch Tea
  • Omega Guard
  • Lechitin

Nampak banyak kan? Tak banyak pun. Sebab kita ada 24 jam sehari, minimum 12 jam masa jaga. Boleh susun. Sebaik sahaja bangun tidur, saya ambil 5 biji alfalfa. Saya habiskan minum air 1-2 liter sebelum breakfast.

Masa breakfast saya ambil Lecithin 6 biji + 2 DTX Complex. Buat kerja rumah sikit-sikit. Kemas rumah & siram pokok bunga.

Lunch, saya ambil 6 lecithin sebelum makan+ segelas Air, 3 Omega Guard + 3 Peppermint selepas makan. 

Minum petang, saya ambil 2 sachet cinch tea + 3 Omega Guard. Lepas tu saya akan berbasikal. Tak lama 20 minit saja. Set timer, bunyi 20 minit baru balik rumah. Berpeluh-peluh walaupun tak pecut dan sekejap saja kayuhnya. Inilah penangan Cinch Tea + Omega Guard 
Malam saya makan ikut mealplan atau ambil Cinch Shake saja. Ambil Omega Guard 3 biji atau Lechitin 6 biji. Mana-mana sejenis. Gabung dengan 4 herblax.

Sebelum tidur saya ambil 2 bcomplex + 4 Ostematrix. Untuk tidur yang nyenyak dan tenang. Nak kurus kena tidur yang berkualiti. Sebab masa tidur, tubuh kita Detox. Kalau tak cukup tidur,susah nak kurus

Setiap kali lapar, saya akan makan buah. Buah-buah yang mudah - Epal , anggur, strawberi. Lepas tu minum Air. Malam stop makan pukul 7petang.

Sebenarnya, untung kita ada Shaklee. Suplemen ni semua mempercepatkan usaha kita. Saya pernah diet hilang 10kg masa kat universiti dulu Tapi susah lebih susah dari ni walaupun masa tu masih muda.

Sekarang walaupun tak semula dulu, tapi nak turun berat senang Sebab ada Shaklee.
Yang paling saya suka cinch Tea. Siapa ada rezeki lebih, boleh try. Ambik 2 sachet sebelum exercise. Tak exercise sangat pun, sebelum buat kerja rumah pun dah ok. Memang cepat kurus, insyaAllah
Continue Reading

Thursday, 31 May 2018

SEGALANYA BERUBAH DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL

SEGALANYA BERUBAH DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL
Perkongsian dari seorang sahabat yang berceritakan pengalaman  dia berjaga detox dan kurangkan berat badan dengan mengamalkan produk Shaklee secara konsisten. Pada awalnya ambil suplement atas sebab mengalami masalah PCOS. Tetapi dia berjaya mengurangkan masalah berat vadan yang telah lama di alaminya.

Jom baca perkongsian beliau.


Assalamualaikum dan Ramadhan kareem semua. Nama saya Haniza boleh panggil Niza.saya duduk di Senawang. 

Hari ini turn niza sharing tentang shaklee effect yang niza dapat, Salah satu shaklee effect Niza ialah Cinch, Omega, GLA, Lecithin, Alfafa dan Heblax

Sebelum ni Niza seorang yang suka makan pantang jumpe lah orang kate. Selepas Niza berkahwin dapat pasangan pun suka makan. 

Jadinya berat makin bertambah2 sampai 115kg. Bayangkan saiz baju semua kena tukar. Badan dah semakin bambam dengan masalah period problem sebab Niza nie pesakit PCOS.


Akhirnya niza di cadangkan oleh mak shaklee niza supaya turunkan berat badan dan detox. Niza ikut program detox dan membuahkan hasil. Memang terbaik sebab nya berat nNiza dari 113kg sekarang berat Niza 85kg. Alhamdulillah dengan shaklee berat Niza boleh maintan.


Doakan Niza dikurniakan zuriat dan sentiasa istiqamah untuk detox lagi untuk dapatkan berat badan sampai 60kg amin...
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Siapa sangkakan, jika usaha dan niat kita nak turunkan berat badan untuk badan lebih sihat. Insyallah pastikan akan membuahkan hasil yang tidak dijangka.

Untuk dapatkan produk serta keterangan lanjut, boleh whatsapp Kak Leen hokey. www.wasap.my/60192691158 




Continue Reading

Wednesday, 23 May 2018

AKHIRNYA MULUT BENGKAK, MATA BENGKAK AKIBAT ALERGIK SEAFOOD SEMAKIN REDA... : Mamaleenshop

AKHIRNYA MULUT BENGKAK, MATA BENGKAK AKIBAT ALERGIK SEAFOOD SEMAKIN REDA.

MULUT BENGKAK, MATA BENGKAK, ALERGIK SEAFOOD AKHIRNYA SELESAI DENGAN ALFALFA & VITA C SHAKLEE !

Sy dulu dengar ja shaklee saya memang ingat dalam kepala otak ni Shaklee memang mahal. Memang tak mampu aih...Org kaya ja makan...

Tapi bila saya bekerja 12 jam ni kilang kan penat keja bukan macam keja office hour balik on time. Badan jangan dikata, memang penat gila.

Balik pulak dengan anak lagi. Walaupun dah berkahwin anak sorang komitmen tu memang banyak dengan tempat kerja stress dengan output barangnya. Kira badan penat la dipendek kan cita.

Saya bukak facebook. Kira Mak Shaklee saya la dok post-post pasal Shaklee, first tu tengok ja dulu. Yela kita ni keja duit nak kena banyak kena save. First trial ESP masa tu tak berapa jatuh cinta lagi la.

Lama jugak saya konsisten makan. Pastu terasa macam nak masuk ahli sebab harga murah kan dari biasa so saya masuk bawah mak Shaklee saya. 

Dah sekian lama makan dan amalkan, teringin plak nak cuba product Shaklee lain plak yang ada jual tu. Saya cuba la vitamin C.

Pastu lama sikit, Saya ni hantu penyakit.

Tau tak saya ni alergik la sangat tak tau nak cakaplah. Tak boleh makan seafood tapi makan jugak. Mau tak suka, makan sedappp. Sayang kalau tak makan Bila sakit tu dia mulut ni bjuehhh org perak tau la. Mulut bengkak mata bengkak Seriously !!

Saya cuba Alfafa pagi tu petang tu saya boleh keja macam biasa memandangkan malam pastu pagi tu makan jugak seafood mau tak mau sebelum nak tidur.

Makan mau tau la naik muka macam mana memang sakit saya cari inisiatif sendiri saya ada standby Alfafa tu dalam peti ais yang mak mentua punya saya amik telan pastu tempek vit E Shaklee penuh 1 muka.

Tawakal ja saya ni memang liat nak MC. Sejak jadi pengguna tegar product shaklee ni. Nk pergi klinik jauh sangat lagi pun sy mengantuk keja night shift. Baik tidur dari pergi klinik bertapa lama nak tunggu doktor panggil pun. So tidur pas tidur alhamdulillah memang ok boleh pergi kerja macam sedia kala.

Before ni pun saya memang hantu MC pergi kerja ja kerap demam tak larat. Sampai la saya try Alfafa. Seminggu konsisten Alfafa alhamdulilah. Saya boleh gelak bekerja macam biasa.

Sebab sebelum ni demam saya manja sikit dok atas kerusi ja.

Sampai member-member pun suruh cek doktor tapi kata ok ja takda apa-apa.
Ada member saya sorang dia kata cuba try cuci product apa-apa cuci usus hang ni. So saya pun search google kira cari inisiatif sendiri la.

Sebab tak yakin lagi dengan ubat sebab terbaca artikel ubat ni tak elok tuk badan. Mak Shaklee dan tok Shaklee ada bagi fungsi-fungsi produk, so kaji punya kaji last-last ambil Alfafa ja makan hari-hari.

Alhamdulilah nampak Shaklee effect tu tak mudah serang penyakit dan ramai yang tanya makan apa nurul dengan bangga cakap makan Shaklee la..
Alhamdulillah...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk keterangan lanjut dan pertanyaan mengenai produk yang sesuai untuk masalah awak, boleh terus wasap Kak Leen di www.wasap.my/60192691158 
Continue Reading

Wednesday, 16 May 2018

RESEPI FRUITS SMOOTHIES - Mamaleenshop

MINUMAN BUAH-BUAHAN PILIHAN RAMAI

Bulan puasa dah tiba, mesti dah boleh bayangkan juadah apa yang bakal dibuat atau dibeli nanti.

Tapi kalu dah tahun nie berazam nak ubah kepada gaya hidup sihat serta amalkan pemakanan yang lebih berkhasiat. Adalah lebih baik jika kita sendiri dapat memasak atau menghidangkan makanan sepanjang bulan puasa nanti. Dan apa kata awak semua cuba resepi minuman berkhasiat ini. 

Nak buat masa berbuka pun boleh atau untuk masa bersahur pun boleh. Memang lebih sedap dan berkhasiat tau. Jom tengok resepi yang awak boleh pilih nanti. 

RESEPI FRUITS SMOOTHIES






Ha...macam mana awak? dah ada yang terasa nak cuba sekarang juga? hahahha.... Bila-bila masa jer boleh buat, asal ada buah-buahan yang segar lagi menyegarkan.

Selamat Mencuba! 


Continue Reading