Thursday, 12 July 2018

SHAKLEE EFFECT - SET RESDUNG DAN HERBLAX MENYELESAIKAN MASALAH RESDUNG DAN SEMBELIT

Saya Dyla. Berasal dari Kuala Nerang, Kedah. 25. Single. Bekerja. 

Kisah saya dengan Shaklee bermula dengan Set resdung Shaklee ( Alfalfa , Vitamin C & B complex ). Tapi masa first time guna belum lg jadi SID just beli kt kwn ja. Masa ni masih study lg third year. 

Kenapa set resdung? Sebab sy rs masalah resdung yg sy hadapi sangat teruk. Alahan sy sangat teruk. Memang tak boleh langsung mkn seafood n etc. dan alahan dgn habuk jugak. bila terdedah dgn habuk mesti muka naik jerawat bnyak n mesti asyik bersin.
Pagi2 ja mula la bersin...Selain tu,saya juga kerap selsema. Sebulan msti selsema 2 @ 3 kali.Yg paling x tahan, hidung gatai merenyam...merenyut ja kt hidung..mcm nk garu ngn garpu ja..
Dan sy juga slalu sakit kepala. every sem at least sekali mesti akan g clinic kt campus tu hahaa. antibody xkuat kot. bila g clinic mesti dpt ubat antibiotic tu bnyak giler. 
Alhamdulillah...setelah amalkan set resdung shaklee, bersin di pagi hari dh berkurang, dh jarang selsema & hidung dh  x gatai merenyam. Yeay..X payah garu dgn garpu dh. Sakit kepala pn dh kurang. Jerawat pn hilang. No more ubat antibiotic just amek vit c shaklee jeww huhuu.

Selain dr masalah resdung , sy jg ada masalah sembelit. 4 @ 5 hari baru nk membuang. Bila membuang, sakit ya amat...Kadang2 takut plk nk membuang.Saya amalkan HERBALAX...makan 4 biji sebelum tidur. Bila dh amalkan HERBALAX, senang je nk membuang. 

Set resdung & sembelit Shaklee memang antara yang terbaik baik saya. Sekarang saya adalah pengguna setia dan akan sentiasa konsisten dengan set ni. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai produk seperti diatas, boleh terus whatsapp Kak Leen hokey.

Klik di SINI untuk Whatsapp
Continue Reading

Wednesday, 11 July 2018

SHAKLEE EFFECT - TIADA LAGI MASALAH KULIT BERJERAWAT

SHAKLEE EFFECT - TIADA LAGI MASALAH KULIT BERJERAWAT
Assalamualaikum semua keluarga Shaklee. Tiba masa untuk saya sharig Shaklee Effect pada diri saya. 

Terlebih dahulu saya nak memperkenalkan.

Nama yang diberi, Nurul Amiera Ramli.
Berumur 23 tahun.
Bekerja sebagai promoter. 

Bismillah. 

Pada Mira bercinta dengan Shaklee dan menjadi sebahagian keluarga besar Shaklee adalah perkara yang terindah buat Mira. 
Mula terpikat dengan Shaklee pada April 2017. Supplement yang pertama Mira ambil adalah Alfalfa. Kenapa ya Mira ambil Alfalfa? Sebabnya untuk detox. Nak cuci darah kotor dalam badan nie. Mira sebenarnya nak consume Vit C pada masa tu sebab kulit Mira agak oily tapi Mira dinasihatkan untuk ambil Alfalfa terlebih dahulu. 

Memang Mira ada simpan niat, kalau Mira berpuas hati dengan supplement yang Mira ambil, Mira nak register ahli sekaligus. Semasa consume Alfalfa sendiri pon dah dapat shaklee effect. Keputihan berkurangan, perut tak cepat lapar. 

Sebulan selepas tu Mira register sebagai SID. Alhamdulillah, makin kenal shaklee, baru tahu rupanya Shaklee nie ramai orang perlu. Dari situ psang nawaitu nak juga bantu orang lain di luar sana. 

Dan selepas jadi SID, supplement Shaklee yang Mira amalkan tu pin dah beranak2. Daripada Alfalfa, kemudian Vit C, pastu ESP dan Vit E. 

Tipulah sebelum kenal shaklee Mira takda amalkan apa2 Vit C untuk kulit. Tapi lecehnya 1 botol tahan sebulan ja. Pada Mira, mahal kalau tetiap bulan nak repeat beli. Tak macam Shaklee, jimat dan tahan lama.
Seminggu yang pertama Mira consume Vit C secara konsistan dengan 3L air kosong. Memang terasa hebatnya Vit C. Kulit Mira lembut selembutnya. Paling ketara dekat tapak kaki dan siku. Bahagian tu kulit agak kering tapi since amalkan Shaklee hari2 rasa nak ja perhati tapak kaki sendiri😆. Yang paling best, kulit muka bersinar2, kulit jadi lembab dan tak berminyak tau. 

Mira nie dari zaman persekolahan memang jerawat tu dah jadi teman setia . Asyik nak menempek ja kat muka tak henti2. Bila consume Shaklee, masya Allah jerawat jadi susah sangat2 nak tumbuh. Kalau timbul pon sekadar 1 2 ketul camtu ja.

Sahabat merangkap customer Mira lah orang yang paling perasan perubahan ketara terhadap kulit wajah Mira. Sampai haritu berjumpa balik dia siap puji2 kulit kita cantik. Thats why Mira stay dengan Shaklee tau, Skin Set tak pernah putus stock untuk diri sendiri. 

Itu sahaja perkongsian daripada saya. Terima kasih yang membuka peluang kepada Mira untuk berkongsi tentang Shaklee Effect buat diri sendiri.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai produk seperti diatas, boleh terus whatsapp Kak Leen hokey.
Klik di SINI untuk Whatsapp



Continue Reading

Friday, 8 June 2018

"KISAH SAYA DENGAN SI TONG BIRU" - Mamaleenshop

Kali nie Kak Leen nak kongsikan perkongsian cerita dari sahabat di dalam group kami yang telah lama mengamalkan ESP Shaklee sebagai minuman harian dia. 

Jom baca kisah dia, kenapa dia begitu teruja dengan ESP Shaklee nie?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum. wbt

Ini kisah saya dengan Si Tong Biru (ESP Shaklee)

Sedikit taaruf. Nama seperti dalam Fb Latifah Mat Hussain. Kenal Shaklee sebab sendiri mencari suplemen terbaik masa mengandung dulu. Dan terjebak dalam bisnes ,Lepas ternampak pos mommy Yam, uo status ,Cari income dari rumah. Tak disangka, income Shaklee.

Banyak shaklee efek, tapi nak cerita 1 jak dulu bah.

Sejak dari sekolah rendah, Mak mesti sediakan minyak panas . Memang dah get ready siap2 dalam beg, macam bekal makanan lah pulak.

Minyak panas tu khas untuk sakit perut waktu pepagi, kekadang tak kira waktu, sakit perut dia tu tiba2 sahaja. Nak kata salah makan bukan, tapi bila sapu minyak, kira okey sikit.

Satu kelas bau minyak. Bila sakit perut ,mula tak boleh fokus dalam kelas. Kalau makan pedas waktu pagi lagi bertambah sakit tu. Memang takut nak makan. 

Kejadian sakit perut ni bukan setakat sekolah rendah, sambung sekolah menengah sampai lah zaman kampus. 

Macam tu jugak, pasti minyak angin tu mak sediakan.🤗 

Sampai lah lepas berkahwin dan bersalin anak sulung, saya ambil Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah ,Miracle! Tiada lagi sakit perut pepagi tuuu. Dan paling best, perut rasa selesa sokmo.

Agaknya , asbab ESP si tong Biru tu, protein dalam ESP ,baiki dinding usus barangkali. Dah tak rasa pedih sakit macam sebelum nie.

Alhamdulillah nikmat nie anugerah Allah bagi tak disangka. Bayangkan bertahun2 sakit perut, orang kata gastrik la kann. 

Syukur sesangat Allah temukan Tong biru nie.
Banyak masalah dapat diselesaikan.

Susu pun banyak dan pekat, baby kenyang lama dan tak meragam. Best Kulit ibu dan baby lembut jerrr ,gebu pulak tuuu.

Paling best ,dan syukur sangat2 berjaya menyusu anak sampai umur 2tahun lebih.

Rezeki tak terhingga dah tu Allah bagi. Si tong biru jugak bantu naik berat tulang saya. Dulu ringan macam lalang ditiup angin, sejak bercinta dengan tong biru tuu, badan rasa betul2 pijak dibumi yang nyata.

Walaupun badan tak la nampak gemuk berisi tapi berat naik. Tu best. Kalsium dalam Tong biru bantu mampatkan tulang .

Syukur ............

Alhamdulillah. Dah hampir 3tahun lebih sudah bersama Si tong biru ,kemana sahaja pergi pasti ada dia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk keterangan lanjut dan pertanyaan mengenai produk yang sesuai untuk masalah awak, boleh terus wasap Kak Leen di www.wasap.my/60192691158 
Continue Reading

Monday, 4 June 2018

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS? - Mamaleeshop

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS?

DETOX BUAT SAYA CERGAS, HILANG CRAVING, HILANG MENGAH DAN LEBIH PICK UP - Pn Farihah Abu Kasim

Masa saya decide untuk buat detox, badan saya dalam hampir mencecah 70kg!
  • Rasa cepat letih
  • Mudah penat
  • Rehat Tapi tak kembali bertenaga
  • Badan berat macam lori trellar

Tengok diri sendiri dalam cermin, rasa malu kat diri sendiri. Apa boleh buat, lepas bersalin kan. Saya mula detox, tak toleh belakang lagi. Ambik fullset detox dan suplemen kurus
  • Vivix
  • Alfalfa
  • Herblax 
  • Peppermint
  • DTX Complex
  • Cinch Shake  
  • Cinch Tea
  • Omega Guard
  • Lechitin

Nampak banyak kan? Tak banyak pun. Sebab kita ada 24 jam sehari, minimum 12 jam masa jaga. Boleh susun. Sebaik sahaja bangun tidur, saya ambil 5 biji alfalfa. Saya habiskan minum air 1-2 liter sebelum breakfast.

Masa breakfast saya ambil Lecithin 6 biji + 2 DTX Complex. Buat kerja rumah sikit-sikit. Kemas rumah & siram pokok bunga.

Lunch, saya ambil 6 lecithin sebelum makan+ segelas Air, 3 Omega Guard + 3 Peppermint selepas makan. 

Minum petang, saya ambil 2 sachet cinch tea + 3 Omega Guard. Lepas tu saya akan berbasikal. Tak lama 20 minit saja. Set timer, bunyi 20 minit baru balik rumah. Berpeluh-peluh walaupun tak pecut dan sekejap saja kayuhnya. Inilah penangan Cinch Tea + Omega Guard 
Malam saya makan ikut mealplan atau ambil Cinch Shake saja. Ambil Omega Guard 3 biji atau Lechitin 6 biji. Mana-mana sejenis. Gabung dengan 4 herblax.

Sebelum tidur saya ambil 2 bcomplex + 4 Ostematrix. Untuk tidur yang nyenyak dan tenang. Nak kurus kena tidur yang berkualiti. Sebab masa tidur, tubuh kita Detox. Kalau tak cukup tidur,susah nak kurus

Setiap kali lapar, saya akan makan buah. Buah-buah yang mudah - Epal , anggur, strawberi. Lepas tu minum Air. Malam stop makan pukul 7petang.

Sebenarnya, untung kita ada Shaklee. Suplemen ni semua mempercepatkan usaha kita. Saya pernah diet hilang 10kg masa kat universiti dulu Tapi susah lebih susah dari ni walaupun masa tu masih muda.

Sekarang walaupun tak semula dulu, tapi nak turun berat senang Sebab ada Shaklee.
Yang paling saya suka cinch Tea. Siapa ada rezeki lebih, boleh try. Ambik 2 sachet sebelum exercise. Tak exercise sangat pun, sebelum buat kerja rumah pun dah ok. Memang cepat kurus, insyaAllah
Continue Reading

Thursday, 31 May 2018

SEGALANYA BERUBAH DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL

SEGALANYA BERUBAH DARI SAIZ 4XL KE SAIZ 2XL
Perkongsian dari seorang sahabat yang berceritakan pengalaman  dia berjaga detox dan kurangkan berat badan dengan mengamalkan produk Shaklee secara konsisten. Pada awalnya ambil suplement atas sebab mengalami masalah PCOS. Tetapi dia berjaya mengurangkan masalah berat vadan yang telah lama di alaminya.

Jom baca perkongsian beliau.


Assalamualaikum dan Ramadhan kareem semua. Nama saya Haniza boleh panggil Niza.saya duduk di Senawang. 

Hari ini turn niza sharing tentang shaklee effect yang niza dapat, Salah satu shaklee effect Niza ialah Cinch, Omega, GLA, Lecithin, Alfafa dan Heblax

Sebelum ni Niza seorang yang suka makan pantang jumpe lah orang kate. Selepas Niza berkahwin dapat pasangan pun suka makan. 

Jadinya berat makin bertambah2 sampai 115kg. Bayangkan saiz baju semua kena tukar. Badan dah semakin bambam dengan masalah period problem sebab Niza nie pesakit PCOS.


Akhirnya niza di cadangkan oleh mak shaklee niza supaya turunkan berat badan dan detox. Niza ikut program detox dan membuahkan hasil. Memang terbaik sebab nya berat nNiza dari 113kg sekarang berat Niza 85kg. Alhamdulillah dengan shaklee berat Niza boleh maintan.


Doakan Niza dikurniakan zuriat dan sentiasa istiqamah untuk detox lagi untuk dapatkan berat badan sampai 60kg amin...
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Siapa sangkakan, jika usaha dan niat kita nak turunkan berat badan untuk badan lebih sihat. Insyallah pastikan akan membuahkan hasil yang tidak dijangka.

Untuk dapatkan produk serta keterangan lanjut, boleh whatsapp Kak Leen hokey. www.wasap.my/60192691158 




Continue Reading