Thursday, 12 July 2018

SHAKLEE EFFECT - SET RESDUNG DAN HERBLAX MENYELESAIKAN MASALAH RESDUNG DAN SEMBELIT

Saya Dyla. Berasal dari Kuala Nerang, Kedah. 25. Single. Bekerja. 

Kisah saya dengan Shaklee bermula dengan Set resdung Shaklee ( Alfalfa , Vitamin C & B complex ). Tapi masa first time guna belum lg jadi SID just beli kt kwn ja. Masa ni masih study lg third year. 

Kenapa set resdung? Sebab sy rs masalah resdung yg sy hadapi sangat teruk. Alahan sy sangat teruk. Memang tak boleh langsung mkn seafood n etc. dan alahan dgn habuk jugak. bila terdedah dgn habuk mesti muka naik jerawat bnyak n mesti asyik bersin.
Pagi2 ja mula la bersin...Selain tu,saya juga kerap selsema. Sebulan msti selsema 2 @ 3 kali.Yg paling x tahan, hidung gatai merenyam...merenyut ja kt hidung..mcm nk garu ngn garpu ja..
Dan sy juga slalu sakit kepala. every sem at least sekali mesti akan g clinic kt campus tu hahaa. antibody xkuat kot. bila g clinic mesti dpt ubat antibiotic tu bnyak giler. 
Alhamdulillah...setelah amalkan set resdung shaklee, bersin di pagi hari dh berkurang, dh jarang selsema & hidung dh  x gatai merenyam. Yeay..X payah garu dgn garpu dh. Sakit kepala pn dh kurang. Jerawat pn hilang. No more ubat antibiotic just amek vit c shaklee jeww huhuu.

Selain dr masalah resdung , sy jg ada masalah sembelit. 4 @ 5 hari baru nk membuang. Bila membuang, sakit ya amat...Kadang2 takut plk nk membuang.Saya amalkan HERBALAX...makan 4 biji sebelum tidur. Bila dh amalkan HERBALAX, senang je nk membuang. 

Set resdung & sembelit Shaklee memang antara yang terbaik baik saya. Sekarang saya adalah pengguna setia dan akan sentiasa konsisten dengan set ni. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai produk seperti diatas, boleh terus whatsapp Kak Leen hokey.

Klik di SINI untuk Whatsapp
Continue Reading

Wednesday, 11 July 2018

SHAKLEE EFFECT - TIADA LAGI MASALAH KULIT BERJERAWAT

SHAKLEE EFFECT - TIADA LAGI MASALAH KULIT BERJERAWAT
Assalamualaikum semua keluarga Shaklee. Tiba masa untuk saya sharig Shaklee Effect pada diri saya. 

Terlebih dahulu saya nak memperkenalkan.

Nama yang diberi, Nurul Amiera Ramli.
Berumur 23 tahun.
Bekerja sebagai promoter. 

Bismillah. 

Pada Mira bercinta dengan Shaklee dan menjadi sebahagian keluarga besar Shaklee adalah perkara yang terindah buat Mira. 
Mula terpikat dengan Shaklee pada April 2017. Supplement yang pertama Mira ambil adalah Alfalfa. Kenapa ya Mira ambil Alfalfa? Sebabnya untuk detox. Nak cuci darah kotor dalam badan nie. Mira sebenarnya nak consume Vit C pada masa tu sebab kulit Mira agak oily tapi Mira dinasihatkan untuk ambil Alfalfa terlebih dahulu. 

Memang Mira ada simpan niat, kalau Mira berpuas hati dengan supplement yang Mira ambil, Mira nak register ahli sekaligus. Semasa consume Alfalfa sendiri pon dah dapat shaklee effect. Keputihan berkurangan, perut tak cepat lapar. 

Sebulan selepas tu Mira register sebagai SID. Alhamdulillah, makin kenal shaklee, baru tahu rupanya Shaklee nie ramai orang perlu. Dari situ psang nawaitu nak juga bantu orang lain di luar sana. 

Dan selepas jadi SID, supplement Shaklee yang Mira amalkan tu pin dah beranak2. Daripada Alfalfa, kemudian Vit C, pastu ESP dan Vit E. 

Tipulah sebelum kenal shaklee Mira takda amalkan apa2 Vit C untuk kulit. Tapi lecehnya 1 botol tahan sebulan ja. Pada Mira, mahal kalau tetiap bulan nak repeat beli. Tak macam Shaklee, jimat dan tahan lama.
Seminggu yang pertama Mira consume Vit C secara konsistan dengan 3L air kosong. Memang terasa hebatnya Vit C. Kulit Mira lembut selembutnya. Paling ketara dekat tapak kaki dan siku. Bahagian tu kulit agak kering tapi since amalkan Shaklee hari2 rasa nak ja perhati tapak kaki sendiri­čść. Yang paling best, kulit muka bersinar2, kulit jadi lembab dan tak berminyak tau. 

Mira nie dari zaman persekolahan memang jerawat tu dah jadi teman setia . Asyik nak menempek ja kat muka tak henti2. Bila consume Shaklee, masya Allah jerawat jadi susah sangat2 nak tumbuh. Kalau timbul pon sekadar 1 2 ketul camtu ja.

Sahabat merangkap customer Mira lah orang yang paling perasan perubahan ketara terhadap kulit wajah Mira. Sampai haritu berjumpa balik dia siap puji2 kulit kita cantik. Thats why Mira stay dengan Shaklee tau, Skin Set tak pernah putus stock untuk diri sendiri. 

Itu sahaja perkongsian daripada saya. Terima kasih yang membuka peluang kepada Mira untuk berkongsi tentang Shaklee Effect buat diri sendiri.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai produk seperti diatas, boleh terus whatsapp Kak Leen hokey.
Klik di SINI untuk Whatsapp



Continue Reading