Friday, 8 June 2018

"KISAH SAYA DENGAN SI TONG BIRU" - Mamaleenshop

Kali nie Kak Leen nak kongsikan perkongsian cerita dari sahabat di dalam group kami yang telah lama mengamalkan ESP Shaklee sebagai minuman harian dia. 

Jom baca kisah dia, kenapa dia begitu teruja dengan ESP Shaklee nie?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum. wbt

Ini kisah saya dengan Si Tong Biru (ESP Shaklee)

Sedikit taaruf. Nama seperti dalam Fb Latifah Mat Hussain. Kenal Shaklee sebab sendiri mencari suplemen terbaik masa mengandung dulu. Dan terjebak dalam bisnes ,Lepas ternampak pos mommy Yam, uo status ,Cari income dari rumah. Tak disangka, income Shaklee.

Banyak shaklee efek, tapi nak cerita 1 jak dulu bah.

Sejak dari sekolah rendah, Mak mesti sediakan minyak panas . Memang dah get ready siap2 dalam beg, macam bekal makanan lah pulak.

Minyak panas tu khas untuk sakit perut waktu pepagi, kekadang tak kira waktu, sakit perut dia tu tiba2 sahaja. Nak kata salah makan bukan, tapi bila sapu minyak, kira okey sikit.

Satu kelas bau minyak. Bila sakit perut ,mula tak boleh fokus dalam kelas. Kalau makan pedas waktu pagi lagi bertambah sakit tu. Memang takut nak makan. 

Kejadian sakit perut ni bukan setakat sekolah rendah, sambung sekolah menengah sampai lah zaman kampus. 

Macam tu jugak, pasti minyak angin tu mak sediakan.🤗 

Sampai lah lepas berkahwin dan bersalin anak sulung, saya ambil Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah ,Miracle! Tiada lagi sakit perut pepagi tuuu. Dan paling best, perut rasa selesa sokmo.

Agaknya , asbab ESP si tong Biru tu, protein dalam ESP ,baiki dinding usus barangkali. Dah tak rasa pedih sakit macam sebelum nie.

Alhamdulillah nikmat nie anugerah Allah bagi tak disangka. Bayangkan bertahun2 sakit perut, orang kata gastrik la kann. 

Syukur sesangat Allah temukan Tong biru nie.
Banyak masalah dapat diselesaikan.

Susu pun banyak dan pekat, baby kenyang lama dan tak meragam. Best Kulit ibu dan baby lembut jerrr ,gebu pulak tuuu.

Paling best ,dan syukur sangat2 berjaya menyusu anak sampai umur 2tahun lebih.

Rezeki tak terhingga dah tu Allah bagi. Si tong biru jugak bantu naik berat tulang saya. Dulu ringan macam lalang ditiup angin, sejak bercinta dengan tong biru tuu, badan rasa betul2 pijak dibumi yang nyata.

Walaupun badan tak la nampak gemuk berisi tapi berat naik. Tu best. Kalsium dalam Tong biru bantu mampatkan tulang .

Syukur ............

Alhamdulillah. Dah hampir 3tahun lebih sudah bersama Si tong biru ,kemana sahaja pergi pasti ada dia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk keterangan lanjut dan pertanyaan mengenai produk yang sesuai untuk masalah awak, boleh terus wasap Kak Leen di www.wasap.my/60192691158 
Continue Reading

Monday, 4 June 2018

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS? - Mamaleeshop

KENAPA PERLU DETOX UNTUK KURUS?

DETOX BUAT SAYA CERGAS, HILANG CRAVING, HILANG MENGAH DAN LEBIH PICK UP - Pn Farihah Abu Kasim

Masa saya decide untuk buat detox, badan saya dalam hampir mencecah 70kg!
  • Rasa cepat letih
  • Mudah penat
  • Rehat Tapi tak kembali bertenaga
  • Badan berat macam lori trellar

Tengok diri sendiri dalam cermin, rasa malu kat diri sendiri. Apa boleh buat, lepas bersalin kan. Saya mula detox, tak toleh belakang lagi. Ambik fullset detox dan suplemen kurus
  • Vivix
  • Alfalfa
  • Herblax 
  • Peppermint
  • DTX Complex
  • Cinch Shake  
  • Cinch Tea
  • Omega Guard
  • Lechitin

Nampak banyak kan? Tak banyak pun. Sebab kita ada 24 jam sehari, minimum 12 jam masa jaga. Boleh susun. Sebaik sahaja bangun tidur, saya ambil 5 biji alfalfa. Saya habiskan minum air 1-2 liter sebelum breakfast.

Masa breakfast saya ambil Lecithin 6 biji + 2 DTX Complex. Buat kerja rumah sikit-sikit. Kemas rumah & siram pokok bunga.

Lunch, saya ambil 6 lecithin sebelum makan+ segelas Air, 3 Omega Guard + 3 Peppermint selepas makan. 

Minum petang, saya ambil 2 sachet cinch tea + 3 Omega Guard. Lepas tu saya akan berbasikal. Tak lama 20 minit saja. Set timer, bunyi 20 minit baru balik rumah. Berpeluh-peluh walaupun tak pecut dan sekejap saja kayuhnya. Inilah penangan Cinch Tea + Omega Guard 
Malam saya makan ikut mealplan atau ambil Cinch Shake saja. Ambil Omega Guard 3 biji atau Lechitin 6 biji. Mana-mana sejenis. Gabung dengan 4 herblax.

Sebelum tidur saya ambil 2 bcomplex + 4 Ostematrix. Untuk tidur yang nyenyak dan tenang. Nak kurus kena tidur yang berkualiti. Sebab masa tidur, tubuh kita Detox. Kalau tak cukup tidur,susah nak kurus

Setiap kali lapar, saya akan makan buah. Buah-buah yang mudah - Epal , anggur, strawberi. Lepas tu minum Air. Malam stop makan pukul 7petang.

Sebenarnya, untung kita ada Shaklee. Suplemen ni semua mempercepatkan usaha kita. Saya pernah diet hilang 10kg masa kat universiti dulu Tapi susah lebih susah dari ni walaupun masa tu masih muda.

Sekarang walaupun tak semula dulu, tapi nak turun berat senang Sebab ada Shaklee.
Yang paling saya suka cinch Tea. Siapa ada rezeki lebih, boleh try. Ambik 2 sachet sebelum exercise. Tak exercise sangat pun, sebelum buat kerja rumah pun dah ok. Memang cepat kurus, insyaAllah
Continue Reading