Friday, 27 December 2013

{Tips Mengurus} 7 PRINSIP PENTING MENYIMPAN WANG


Tetiba ingin mengetahui tips pelaburan emas, memikirkan untuk tempoh jangka masa panjang. Azam tahun baru beb...hehehehe. Search jumpa plak blog Mohdzulkifli nie, banyak tips-tips lain yang dia sharekan. Bagus gak kan, untuk kita BERTINDAK SEKARANG supaya tidak ada masalah kewangan yang akan kita hadapi pada masa akan-akan datang. Terutama pada ekonomi kita sekarang dengan kos sara hidup yang sangat tinggi dan gaji yang tak seberapa, kita perlu lah menjadi pengguna yang bijak disamping berbelanja dibawah kemampuan kita. Jika kita tak berubah dari sekarang bila lagi dan tiada sesiapa yang boleh mengubah sikap kita.

Dari kita merunggut dan menyalahkan orang lain yang dah sememangnya bertambah-tambah kaya, cuba kita ubah or berubah kepada yang positif. Carilah sideincome yang boleh menambahkan pendapatan kita. Simpanlah walaupun sedkit dari tak menyimpan langsung. Usahalah sedikit demi sedikit dari tak mahu berusaha langsung. Jom saya kongsikan apa yang blog mohdzulkifli sharekan, moga ia menjadi sebahagian panduan kepada korang semua ok. Selamat menyambung tahun baru 2014! (^__^)


Berdasarkan pemerhatian saya, ada beberapa prinsip penting yang diamalkan orang kaya-kaya dalam menyimpan kekayaan. Saya sendiri pun amalkan prinsip ni dan memang berkesan, alhamdulillah. Antaranya;

#1 – Potong at least 10% daripada income bulanan untuk dijadikan simpanan untuk dilupakan. Simpan dan lupa. Jangan diingat-ingat lagi… Sampai satu masa, duit tu boleh dimanfaatkan untuk gandakan kekayaan melalui bisnes atau pelaburan.

#2 – Simpanan di tempat yang agak ‘susah’ dikeluarkan macam Tabung Haji (tiada kad ATM) dan simpanan emas. Kalau simpan dalam Tabung Haji, jangan sekali-kali ambil kemudahan pengeluaran melalui ATM Bank Islam atau Bank Rakyat. Kalau mudah dikeluarkan, duit simpanan tu tak akan bertahan lama. Dan lagi baik kalau serahkan buku bank tu kepada mana-mana ahli waris yang amanah. Bila benar-benar terdesak jer baru mintak buku tu.

#3 – Mulakan simpanan  sekarang walaupun sedikit. Tak kira berapa banyak pun jumlah yang kita mampu simpan setiap bulan, yang paling penting ialah memupuk TABIAT menyimpan. Dulu saya mula menyimpan cuma RM20 sebulan potong gaji masuk Tabung Haji. Pesan Azizi Ali, selagi anda tak menyimpan wang, selagi itulah anda tidak akan menjadi kaya!

#4 – Asingkan cepat-cepat bahagian simpanan sebaik sahaja dapat gaji atau terima hasil bisnes. Jangan tangguh-tangguh. Paling baik, buat potongan gaji supaya duit tu dapat ‘diselamatkan’ sebelum sampai ke tangan kita lagi. Selebihnya baru guna untuk belanja. Duit yang tak diasingkan sangat berisiko untuk dibelanjakan.

#5 – Letakkan matlamat simpanan at least 3 bulan pendapatan sebagai dana kecemasan. Lagi baik 6 bulan pendapatan. Dana kecemasan tu penting sebagai ‘buffer’ kalau hilang pekerjaan. Kalau anda plan nak berhenti kerja dan buat bisnes sendiri, mesti simpan at least setahun pendapatan sebagai backup. Kalau nak bebas kewangan, sasarkan simpanan at least RM1.2 juta! Nilai tu mampu menjana pendapatan tahunan yang cukup untuk tak perlu bekerja sepanjang hayat, insyaAllah.

#6 – Laburkan semula bila dapat keuntungan daripada simpanan. Kalau dapat dividen, reinvest dividen tu supaya duit tu akan berganda. Kalau belanjakan setiap kali dapat dividen, nilai pokok tu sebenarnya susut setiap tahun dimakan inflasi. Nilai RM100,000 hari ni tak sama kuasa belinya pada 10 tahun akan datang.

#7 – Jangan jadikan takaful / insuran sebagai tempat untuk menyimpan wang, tapi ambil takaful betul-betul untuk dilindungi dengan pampasan atas musibah seperti kematian, hilang upaya, kos rawatan hospital, dan penyakit kritikal. Kalau simpan duit dalam takaful, anda rugi ‘wakalah fee’ yang bukan sedikit. Takaful bertujuan untuk perlindungan kewangan jika berlaku sebarang musibah. Ia bukan untuk simpanan. Simpanan dan perlindungan takaful adalah dua instrumen berbeza. Kita perlu adakan simpanan atas banyak tujuan yang tak boleh dilindungi oleh takaful contohnya; simpanan dana kecemasan (e.g. kereta rosak, kehilangan harta, hilang pekerjaan dsb), simpanan untuk memulakan bisnes, simpanan untuk pelaburan dsb.


Read more: mohdzulkifli.com
Continue Reading

Sunday, 22 December 2013

{Testimoni} Part 1: Bila Anak Terkena Chickenpox

Selama 2hari dok rumah hujung minggu nie banyak benda nak buat. Mengemas rumah lah apa lagi...paling syok bila tiba mop lantai, saya gunakan Basic H Shaklee. (^_^) Bukan bleh mop je, nak cuci tandas, cuci dapur berminyak semua guna Basic H Shaklee. Guna pun skit je tapi kesan dia memang best lah.
Dijadikan cerita...hari ini anak saya si Amni kena chickenpox plak. Naik merah-merah berair, aduhhh....saya plak yang rasa gatal-gatal tengok dia menggaru. First sekali masa bintik-bintik merah baru sikit-sikit saya bilas kan dengan air Basic H Shaklee. Letak 2@3 titik je dlm lbh kurg setengah baldi air. Lepas tu saya sapu kan Calamine losyen,(nasiblah ada simpan kat rumah. Hehehe) Kemudian bancuh susu dia saya masukkan Nutriferon + mealshakes. Supaya sistem imunisasi dia lebih kuat dan cepat baik dari chickenpox tu. Kita tengok lagi 2,3 hari macam mana ok. ;)
Nie saya tepek gambar untuk hari pertama Amni kena chickenpox.
Continue Reading

Monday, 25 November 2013

{Tips Kesihatan} Bagaimana Diet Untuk Kuruskan Badan

Ramai sangat diluar sana yang nak KURUS CEPAT tapi kurang mengamalkan pemakanan yang sihat. Mudah terpengaruh dengan pelbagai jenis ubat kurus dan kalu boleh nak kurus dengan cepat. Macam ala-ala magic lah konon, makan sehari esk dah turun mendadak. Tu bukan lemak yang dibuangnya, tapi air dalam badan kering kontang. hehehehe...kalu kita stop berat badan akan naik mendadak sehingga 2kali ganda dari berat sebelum ini. Haaa, jangan pandang mudah yea, cuba anda amalkan tips-tips dibawah ini. Serba sedikit banyak juga membantu, yang penting matlamat kita untuk kurus secara sihat tanpa kesan memudaratkan.


Amalkan Makan Malam Sebelum Jam Tujuh Malam. Elakkan Mengambil Makanan Yang Berat Kerana Kadar Metabolisme Yang Rendah Pada Waktu Malam Akan Menyebabkan Makanan Disimpan Sebagai Lemak.

* Jangan Mudah Terpedaya Iklan-iklan Merampingkan Badan Atau Produk-produk Pil Kurus. Kebanyakkannya Indah Khabar Dari Rupa. Duit Habis, Badan Tetap Juga Naik.

* Dapatkan Nasihat Doktor Sebelum Membuat Keputusan Membeli Produk Diet Yang Banyak Terdapat Di Pasaran Dan Farmasi. Pandangan Doktor Adalah Lebih Selamat.

* Turun 1 Kg Sebulan Secara Tetap Adalah Lebih Baik Daripada Turun Berat Badan Secara Drastik Dan Mendadak. Ini Boleh Mengganggu Kesihatan Dan Kemungkinan Berat Badan Anda Akan Naik Secara Mendadak Pula.

* Rajinkan Diri Melakukan Senaman Seperti Sit-up. Jika Mampu, Berkunjunglah Ke Gim Berdekatan. Senaman Membentuk Otot Yang Sihat Dapat Membakar Lemak.

* Positifkan Diri. Buatlah Target Badan Yang Realistik Dan Perancangan Yang Sesuai. Jangan Memaksa Diri Mencapai Perkara Yang Tidak Logik Dalam Masa Yang Singkat.

* Jangan Asyik Menimbang Berat Badan. Anda Akan Kecewa Jika Masih Tiada Perubahan. Cara Paling Fleksibel Ialah Menimbang Berat Badan Tidak Lebih Sekali Dalam Seminggu.

* Beri Penghargaan Untuk Diri Sendiri. Beri Ganjaran Pada Diri Sendiri Jika Matlamat Tercapai. Contohnya, Makan Satu Bar Coklat Yang Sedap. Jangan Risau…

Bagaimana?  anda yakin anda mampu untuk melakukan tips-tips seperti yang dinyatakan? Jom lakukannya, lum cuba lum tahu. Jangan mudah mengalah ok. hehehehe....

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekalkan Kesihatan & Kecerdasan!
Sihat & Berjaya bersama saya
Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
COD: Putrajaya, Bangi & Kajang
Sila hubungi saya segera:

Jika anda berminat untuk mengetahui mengenai produk ini, boleh 

PM FB Page: mamaleensihat
sms/whatsapp : 019 2691158
Email : mamaleensihat@gmail.com
Continue Reading

{Produk Shaklee} Perlukah Supplement Untuk Ibu Mengandung?

Perlukah Supplement untuk Ibu Mengandung? Bagaimana anda rasa? perlu atau pun tidak?
Bagi saya, ianya sangat perlu untuk memastikan keperluan nutrisi lengkap untuk tumbesaran bayi yang dikandung juga untuk kesihatan yang lebih baik bagi ibu yang hamil.

Pernah kita dengar bagi ibu-ibu yang mula hamil mengalami HB yang rendah? Adakah anda tahu HB yang rendah akan memberikan kesan yang kurang baik bagi bayi anda? sebenarnya kebanyakan ibu mengandung mengalami kekurangan zat besi yg sgt penting untuk pembentukan Hb ini....dan kekurangan itu berpunca dari NUTRIEN seharian yang diambil yang kurang mengandungi zat besi.

Jika HB kurang, ibu akan mengalami cepat letih, sesak nafas, pening-pening dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/berdebar-debar. JIka semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah bertambah cair dan ini boleh membawa kerosakan kepada jantung, paru-paru, buah pinggang dan boleh membawa maut.



Apa Kepentingan Hemoglobin Semasa Hamil?
Ia penting untuk perkembangan bayi mengikut jangka masa kandungan.

   1. Kandungan kurang 5 bulan
Pada masa ini, bayi sedang melalui proses pembentukan organ-organ seperti kai, tangan, otak, jantung dan sebagainya. Jika darah mengalami kepekatan yang kurang, jantung bayi tidak dapat terbentuk dengan sempurna dan akan mengalami keguguran. 
   
   2. Kandung 5 - 7 bulan.
Ketika ini bayi telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badannya.  Tetapi jika HB terlalu rendah jantung bayi tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan akhirnya bayi akan mati dalam kandungan.

   3. Kandungan 7 bulan dan ke atas.
Sifat bayi telah sempurna ketika ini, tetapi jantung bayi masih bergantung kepada kepekatan darah (HB). Jika darah terlalu cair atau rendah, jantung tidak kuat dan ada risiko bayi akan mati dalam kandungan.

Jadi apakah vitamin yang sesuai untuk ibu hamil? Ini antara cadangan vitamin yang sesuai untuk ibu hamil ;
  • B-Complex - 1 tab daily. this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.

  • (2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.

  • (3) Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.

  • (4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.

Saya quote from babycenter, ya:
When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)

  • (5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. Air tue boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.

  • (6) OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.
 
------------------------------------------------------------------------

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekalkan Kesihatan & Kecerdasan!
Sihat & Berjaya bersama saya
Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
COD: Putrajaya, Bangi & Kajang
Sila hubungi saya segera:

Jika anda berminat untuk mengetahui mengenai produk ini, boleh 

PM FB Page: mamaleensihat
sms/whatsapp : 019 2691158
Email : mamaleensihat@gmail.com






Continue Reading

Sunday, 27 October 2013

Inspirasi Jutawan - Sesi Aura Magic Jutawan di Ipoh.

Assalammualaikum....

Hai korang apa khabar? hari nie saya nak share sikit pasal hujung minggu lepas saya menyertai Sesi Aura Magic Jutawan di Ipoh. Jangan ingin Aura MAgic nie ilmu hitam plak. hahahhaha....

Apa yang saya nak sharekan sesi nie memang best dan membuatkan saya rasa lebih teruja dan yakin dengan apa yang telah saya lakukan sekarang ini bersama Shaklee. Seramai 13 orang Master & Presidental Master menyertai Sesi ini untuk mereka kongsikan mengenai pengalamn mereka bersama Shaklee, dari zero to Hero, bermulanya dari bawah sehingga mereka berjaya dan dari income 2,3 angka sehingga sekarang sudah mencecah income 5, 6 angka. Semuanya tidak mustahil jika kita percaya dan yakin apa yang kita lakukan.

Banyak tips yang mereka kongsikan, pengalaman mereka bagaimana berjumpa dan bermula dengan Shaklee. Ilmu dan tips yang mereka kongsikan banyak memberikan saya panduan serta membuka minda saya ke arah yang lebih positif. Sekurang-kurangnya banyak yang dapat saya belajar dari apa yang mereka kongsi.

Jom saya kongsikan sedikit gambar sepanjang majlis ini berlangsung. Kira-kira lebih 400orang yang menghadiri majlis ini. Wow! group jutawan memang hebat!...

Barisan Master-master Group Jutawan yang hebat-hebat.




Kek Ladang Epal yang sangat sedap! (^_^)

Bersama Master Iffah

Bersama Presidental Master Cery




Anda ingin menjadi sebahagian keluarga besar Group Jutawan di bawah naugan Pm Cery? Jom sertai kami, kami sedia membantu anda untuk sihat bersama Shaklee, disamping dapat membantu anda menjana income secara partime atau fulltime. Yang penting ada semangat untuk berusaha dan yakin untuk berjaya, juga tidak kenal erti putus asa. Carilah mana-mana perniagaan yang ingin anda ceburi dan mulakan hanya dengan bermodalkan RM75 @ RM0 tapi mendapat keuntungan berlipat-lipat kali ganda. Semuanya hanya dengan Shaklee, Saya bersyukur kerana saya bersama Shaklee di dalam Group Jutawan yang mempunyai Leader-leader hebat yang tidak pernah kedekut ilmu dan sentiasa membincangkan dan mengajar kami tentang bagaimana untuk berjaya. Anda semua juga boleh....

SEkian, untuk kali ini.... saya akan sharekan pula nanti sesi aura magic jutawan di Melaka ok. Tuunggguuuuu.......... (^_^)

#mamaleenhidupuntukterusmemberi#





Continue Reading

Wednesday, 16 October 2013

{Produk Shaklee} Demam Vitamin C 500mg Shaklee akan bermula......

Hai korang, Apa khabar.... (^_^)

Baru berkesempatan untuk update blog nie. Sungguh kesibukkan dengan tugas-tugas hakiki.
Sebenarnya nak share dengan korang semua, hati berdebar-debar menunggu kehadiran Vitamin C 500mg yang dah pun menampakkan kelibat-kelibatnya.

Hopefully kali nie tooollllooonnnggggg....jangan OUT OF STOCK lagi. Memang demam dibuatnya.
Debaran semakin terasa, macam nak jumpa Putera pengarang jantung hati plak...hahahahaha. Yelah, setahun sudah menghilangkan diri tanpa khabar berita, ramai yang setia menanti kehadiranya. Cheeewwaahhh....

So korang kalu nak rebut peluang memiliki Vitamin C 500mg Shaklee yang sangat laris menjadi rebutan serta famous nie jangan lupe dapatkan dari mana-mana Distributor Shaklee atau bleh gak order dengan saya. Pm FB mamaleensihat @ sms/whatsapp 019 2691158.

Korang nak tahu apa khasiat Vitamin C 500mg Shaklee nie? Jom saya sharekan ok.





Di sini saya ingin berkongsi banyak lagi kegunaan vitamin C dalam kehidupan kita.
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
Vitamin C Shaklee, adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.
----------------------------------------------------------------------

Hebat ke tak hebat Vitamin C 500mg Shaklee nie? Kena cuba & rasainya sendiri baru leh tahu kesannya. Saya pengguna TEGAR Vitamin C 500mg Shaklee selama 2tahun sudah saya menggunakannya, kesan yang ketara ialah, lingkaran hitam bawah mata semakin pudar dan menghilangkan garis-garis halus dibawah dan tepi mata. Yelah, usia sudah pun menjangkau 30an kulit pun makin kecut, sebab kolagen dalam badan makin berkurangan. Maka Alternatif nya saya setia bersama Supplement Shaklee ini. Bukan sahaja Vitamin C, tapi banyak lagi vitamin Shaklee yang menjadi kegemaran saya. 
Saya yakin dengan Supplement Shaklee kerana ia 100% semulajadi, 100% selamat & Berkesan. Shaklee menggunakan bahan-bahan semulajadi dan organic tanpa campuran bahan kimia untuk menghasilkan supplementnya. Semua vitamin yang dihasilkan oleh Shaklee perlu menjalani beratus-ratus kajian bagi memastikan Shaklee dapat menghasilkan supplement yang selamat & kekal bahan semulajadinya.
So, memang tak rugi jika korang memiliki Vitamin Shaklee untuk menambah baikkan lagi kesihatan diri sendiri juga untuk orang-orang tersayang. "Mencegah lebih baik dari merawat" betul tak? (^_^)
ok, nanti kita sambung cite lain untuk next entry, saya nak sambung buat keje hakiki plak. hahahhaha....
_________________________________________________________

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kekalkan Kesihatan & Kecerdasan!
Sihat & Berjaya bersama saya
Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
COD: Putrajaya, Bangi & Kajang
Sila hubungi saya segera:

Jika anda berminat untuk mengetahui mengenai produk ini, boleh 

PM FB Page: mamaleensihat
sms/whatsapp : 019 2691158
Email : mamaleensihat@gmail.com


Continue Reading

Tuesday, 1 October 2013

{Produk Shaklee} I VOTE SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!!!....

Kalu sebut Collagen mesti berkaitan dengan org pompuan kan, lelaki ada ker amik Collagen nie???  Ehhh,,,sape kata xde, mesti ada tau. Zaman berteknologi tinggi era generasi Y bukan saja nk bijak pandai tapi muda remaja sentiasa...hehehehe...

Sebut pasal Shaklee Collagen Powder nie ramai yang nak tahu apa lah khasiat sgt Collagen nie. Tu lah, belum cuba belum tahu, tak knal maka tak cinta... meh sini nk kongsi sikit kebaikan serta khasiat Collagen nie.




Shaklee Collagen Powder  Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*
Bukan saya kata ye..Ni saintis Shaklee yang keluarkan endorsement ni..Sebab setiap product shaklee akan melalui lebih 100 test sebelum dipatentkan.

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :: menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang.Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

Haaa....best x? hanya pengambilan secara konsisten selama 8 minggu anda akan rasai perubahannya. Best kan.... Nie saya nk share plak perkongsian dari seorang rakan yang telah menggunakan Shaklee Collagen Powder dan memberikan kesan yang begitu ketara pada wajah beliau.
peeewwweeetttt!!!....amacam cun kan, nt saya akan share lagi mengenai mereka2 yang telah menggunakan Shaklee Collagen Powder nie. Memang berbaloi2 ler, TAK RUGI KALU BELI tapi SANGAT RUGI KALU TAK BELI yea. Sebabbbbb....bulan nie promo Collagen Powder nie, Beli 6 Free 1. 7 kotak beb dapat, bleh tepek kat muka, kat badan pun bleh kalu nk...hahahaha... AAK! tol tak. Janji Cantik, Kulit Gebu, Anjal, Tegang & Putih Bersih gituuu....

Sooo...apa tunggu lagi, pm ker, sms@ whatsapp ker, email ker kalu nak tahu bape HARGA RUNTUH Collagen nie... Cepat! Cepat! sebab dikhuatiri out of stok!!!...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.

Shaklee Indipendent Distributor {ID 867126}
0192691158 | FB mamaleensihat | leenbie_4774@yahoo.com.my
Continue Reading

Cerita Closing September 2013

Assalammualaikum....

Hai, korang semua sihat-sihat tak hari nie? Hope korang yang baca blog mamaleensihat nie sihat-sihat lah yea. hehehehe....

Bulan September nie memang bulan paling sibuk lah bagi saya. Bukan sibuk pasal business Shaklee nie aje, tapi sibuk kan dengan kursus dan program jabatan. Uhhh...stress gak lah, nak buat macam mana dah nama pun kerja. Selagi kerjanya makan gaji kena lah ikut arahan. heheeheheh....

Oklah, Closing September memang mendebarkan saya. Effective sebagai supervisior or tak. Yelah anak-anak buah dah ramai, tapi masih berada di dalam zone yang selesa. Maka orang lain huru hara nak closing, saya tak ler hura hara sangat di dalam kategori suam-suam kuku. hahahaha...

Alhamdulillah....closing semua berjalan lancar, tak de yang beli stok last2 minit. Semua dengar cakap mama diaorg. hehehe... Dan bulan nie memang ada reward untuk anak-anak buah yang meningkat GUV mereka. Sebagai ganjarankan penat lelah mereka. Hadiahnya dalam proses lagi, yang pasti 3 orang yang berjaya mengekalkan GUV tertinggi sudah dikenalpasti.... (^_^) Jeng...jeng...

Kita tunggu plak promo bulan Oktober 2013 nie apa ok. nanti saya share enrty untuk produk promo plak. Ok, mata ngantuk bebenor lak nie. Selamat malam...


Continue Reading

Friday, 6 September 2013

{Produk Promo} SEPTEMBER 2013 CoQHEALTH SHAKLEE BUY 6 FREE 1!!!

Assalam, hai korang semua apa kabar?

Sori lambat tol nak update blog nie, sebab seminggu dua nie saya amat sibuk dengan kerja-kerja di pejabat. Banyak sangat nak kena buat & penyakit stress mulalah datang, terpaksa ler daku telan 2biji B com untuk elakkan stress lelama. hehehehe....



Ok, berbalik pada tajuk yang dah saya tepekkan kat atas tu bulan nie promo CoQ10 / CoqHEALTH. Bagi yang belum tahu or kenal produk nie, ini adalah produk terbaru yang Shaklee lancarkan pada JUn 2013 yang lalu. Produk nie sesuai untuk mereka yang mengalami kesihatan jantung yang lemah atau sakit jantung. Selain tu ia juga bagus untuk kesihatan kulit kita sebab ia mengandungi Vitamin E & Teh hijau.

Ok, sebelum saya kenalkan produk CoQ10 tu, nak cerita sikit macam mana terjadinya sakit jantung atau kejadian mati mengejut akibat dari serangan sakit jantung? haaa....korang jangan pandang remeh tau, sekarang yang mati mengejut tu semua berpunca dari jantung. Majoriti muda-muda lagi, jangan ingat sakit jantung orang-orang tua je. hehehehe....

Meh saya tunjukkan macam mana salur darah yang menyalurkan darah serta oksigen boleh tersumbat?



Haaaa......salur darah ke jantung tu tersumbat sebab banyak sangat kolestrol or lemak yang bertepek pada salur darah tu. Cuba korang bayangkan longkang yang kat umah kita tu hari-hari sisa-sisa makan lalu situ lepas sebulan kalu tak dibersihkan apa jadi? Pasti lemak-lemak dari sisa-sisa makanan tu melekat di tepi-tepi longkang tu kan. Kalau langsung korang tak buat peduli sampai setahun lelama longkang jadi sempit lah kan, air nak lalu pun tak boleh. Macam tu juga lah dengan jantung kita nie, korang makan main sental je semua. Bukan kira berlemak ke, kolestrol tinggi ke, kalori tinggi ke, janji perut kenyang sudah kan? hehehehe.... So kalu dah rasa sakit-sakit dada, sesak-sesak nafas better korang buat lah langkah-langkah pencegahan dari awal..... kesian tau muda-muda lum khawin dah sakit jantung, camner tu, cer cite...cer cite.... (^_^) hehehehhe...

Dan korang tahu tak kenapa lah penting CoQ10 tu dalam tubuh badan kita? Jom..jom tengok nie.


Haaa...nak dapatkan 5.8mg CoQ10 tu korang perlu makan seperti yang dinyatakan pada gambar di atas. Yang tu diaorang kira sebelum dimasak semua bagai....kalu dah masak plak agak-agak korang ada tak lagi kandungan CoQ10 tu? Ala...korang memang tak kisah CoQ10 ke, ten-ten ker apa ker yang ada janji korang makan kenyang kan? betul tak? So dari sebelum nie tak kisah sekarang kenalah amik kisah sebab penyakit jantung nie pembunuh no 1 negara. Pembunuh senyap tau...ada gak mengejut je. Uishhhh korang tak takut ker?

Cer tengok carta nie... semakin meningkat umur kita semakin berkurangan CoQ10 dalam tubuh badan kita. Maka semakin meningkat umur kita semakin kita perlukan lebih lagi CoQ10 dalam tubuh badan kita.

Cer korang (yang masih ada ibu ayah) renung muka mereka tu...apa yang korang dah buat untuk kebaikan mereka? Nak balas jasa mereka sampi bila-bila kita tak mampu, sekurang-kurangnya kita berikan mereka sesuatu yang dapat mengembirakan mereka, kesihatan mereka jadi lebih baik. Korang tak nak ker? Jangan mereka dah tak de baru ler nak menyesal....tak guna dah nak oittt....

Ok lah, stop dulu sampai di sini. mata den dah kuyu jer. hahaha... next entry saya cite kan apa lagi kebaikan CoQ10 nie. So sabar naaa.... (^_^)

-----------------------------------------------------------------------------



* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.



Shaklee Indipendent Distributor {ID 867126}
0192691158 | FB mamaleensihat | leenbie_4774@yahoo.com.my







Continue Reading